Tidligere arrangementer

Der er tidligere afholdt en række arangementer i Antico Frantoio d'Oro.

Arrangementerne er afholdt med mødested: Fællesrummet på Antico Frantoio d’Oro, hvis der ikke er nævnt andet.

 

 • Assisi og møde med den danske munk Theodor. 
  På denne tur mødes vi i Assisi, der efter Vatikanet og Peterskirken i Rom er et af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over! I Assisi mødes vi med den danske munk Theodor, der er en af familien Brøndums nære venner.
  Theodor vil personligt vise os rundt i den smukke Basilica di San Francesco. Theodor selv kender kirken særdeles godt, da den tilhører Fransiscanerordenen, som han har været en del af i flere end 30 år.
  Byen, som den danske digter Johannes Jørgensen gjorde verdenskendt, da han skrev sin store biografi om den hellige Frans, som åbnede verdens øjne for byen og indledte pilgrims- og turiststrømmen.
  Assisi er den dag i dag kendt for den hellige Frans af Assisi, en rig klædehandlers søn, der finder Gud og skaber en ny munkeorden Franzikaner munkene/ gråbrødrene, der nu er en verdensomspændende orden. Byen, der ligger placeret på en høj bakketop, er en fantastisk oplevelse at besøge. Som gæst i byen bliver man muligvis en smule udfordret, da byen i høj grad har gader og stræder, der alle synes at gå opad (hvad de naturligvis ikke gør), men den er bestemt et besøg værd!
  Herefter går turen med små udvalgte stop undervejs på gåben op til Rocca Maggiore, der ligger ovenover Assisi og har den skønneste udsigt. Her med byen under os vil vi spise de lækre madpakker med umbriske specialiteter, som Lene har taget med til os.
  Mødested: Basilica di San Francesco, Assisi

 

 • Foredrag om olivenolie og madlavning.
  I Italien er der ikke mange retter, hvori olivenolie ikke indgå – og enhver italiensk familie med respekt for sig selv laver da også – selv den dag i dag – deres egen olivenolie hvert eneste efterår.
  I dag dykker vi ned kulturen bag olivenoliens gyldne dråber, og skal lære hvilke forskelle der er. Vi skal smage på forskellige olier, og bagefter lave mad med dem. For er der noget en god olie kan, så er det at løfte et ret til noget ganske usædvanligt!
  Efter oliesmagning og foredrag går vi i køkkenet, hvor vi sammen skal lave dagens 3-retters frokost
  Dagens menu:
  Foccacia
  Hjemmelavet ravioli med traditionel umbrisk fyld
  Mascaponetærte med friske bær eller frugt

 

 • Foredrag om trøfler og madlavning med Familien Brøndum. 
  Trøflen har en vigtig rolle i det umbriske køkken – og både den sorte og den hvide er at finde i de umbriske skove – hvis man altså ved, hvor man skal lede.
  Dagens foredrag handler om denne jorden diamant, der er en unik smagsgiver.Vi skal undervejs smage forskellige trøffelprodukter – og sammen laver dagens 3-retter frokost med rigelige mængder trøffel, selvfølgelig.
  Dagens menu:
  Bruschette med trøffelsalsa og trøffelcreme
  Uova strappazzata
  Hjemmelavet pasta norcina med trøffelsalsa

 

 • Foredrag om livet i Umbrien og madlavning med Familien Brøndum. 
  Lyt med, når Lene fortæller om Umbrien, Italiens grønne hjerte. For hvad er regionen for en størrelse? Hvordan er kulturen, historien og traditionerne, og hvordan lever den almindelige umbrer?Som et gammel ordsprog siger; Uden mad og drikke duer helten ikke, så derfor skal vi selvfølgelig også en tur i køkkenet, hvor vi blandt andet sammen skal lave dagens frokost. Dagen slutter efter en 3-retters frokost med et godt glas vin eller tre.
  Dagens menu:
  3 slags bruschetta med fyld
  Hvid lasagne
  Panna cotta med karamelsauce

 • Guidet bytur i Montone
  Kom med på guidet bytur i Montone. Byen har godt 1.600 indbyggere og er på listen over Italiens 100 smukkeste byer – og det med rette. Den lille landsby er en sand perle med brostensbelagte gader og balkoner draperet med farverige blomster. De bugtende gader synes at gå mere op end ned, og om hvert hjørne venter nye kroge og hyggelige gyder.
  Varighed: ca. 1½ time.
  Mødested: Piazzaen i Montone

 • Foredrag og madlavning
  Lyt med, når Lene fortæller om Umbrien, Italiens grønne hjerte. For hvad er regionen for en størrelse? Hvordan er kulturen, historien og traditionerne, og hvordan lever den almindelige umbrer?
  Som et gammel ordsprog siger; Uden mad og drikke duer helten ikke, så derfor skal vi selvfølgelig også en tur i køkkenet, hvor vi blandt andet sammen skal lave dagens frokost. Dagens slutter efter en 3-retters frokost med et godt glas vin eller tre.
  Varighed: ca. 5 timer.
  Mødested: Piazzaen i Montone 

 • Kom med på trøffeljagt
  Trøflen har en vigtig rolle i det umbriske køkken – og både den sorte og den hvide er at finde i de umbriske skove – hvis man altså ved, hvor man skal lede. Trøffeljægeren Giuliano har sagt ja til at tage os med på jagt efter disse jordens diamanter – en jagt, der naturligvis foregår med hjælp fra en ægte trøffelhund. Efterfølgende skal vi smage på forskellige trøffelprodukter.
  Varighed: 2½-3 timer.
  Mødested: Piazzaen i Montone

 • Trøffeljagt og byrundtur
  Trøflen har en vigtig rolle i det umbriske køkken – og både den sorte og den hvide er at finde i de umbriske skove – hvis man altså ved, hvor man skal lede. Trøffeljægeren Giuliano har sagt ja til at tage os med på jagt efter disse jordens diamanter – en jagt, der naturligvis foregår med hjælp fra en ægte trøffelhund. Efterfølgende skal vi selvfølgelig smage de friske trøfler, som vi har fundet.
  Efter trøffeljagten er der byvandring i Montone, der er på listen over Italiens 100 smukkeste byer – og det med rette. Den lille landsby er en sand perle med brostensbelagte gader og balkoner draperet med farverige blomster.
  Varighed: ca. 4 timer,
  Mødested: Piazzaen i Montone

 

 • Meet, greet and eat – besøg hos lokale producenter
  Søndag står helt og holdent i de gode madvarers tegn, når vi besøger både en lokal osteproducent, en ditto slagter og en vinbonde.
  Vi starter denne tour de force hos den lokale osteproducent Eros Monni, der er 3. generation i en familiedrevet virksomhed, der gennem årtier har produceret pecorini (fåreoste). Vi får en rundvisning, får fortalt familiens historie, hører om familiens udfordringer med de vilde ulve, der er i området og skal selvfølgelig smage nogle af de fantastiske oste, som familien producerer. Herefter går turen til Alberto Bracchini, der er en af Umbriens mest anerkendte slagtere. Hos Alberto skal vi høre om produktionen og selvfølgelig smage på nogle af hans lækre ting.
  Til sidst går turen til den lokale vinbonde, Valeria, der viser rundt på sit vinsted og fortæller om livet som vinbonde, inden vi selvfølgelig også her skal smage på nogle af hendes vine.
  Alle 3 steder er det selvfølgelig muligt at købe produkter med hjem 
  Mødested: Piazzaen i Montone

 • Ægte umbrisk Slagterfest
  Igen i år er det muligt at komme med til ægte umbrisk slagterfest med god mad, vin og musik.
  Aftenen foregår lige udenfor Montone, hvor vores lokale slagter Alberto disker op med alverdens lækkerier og specialiteter fra hans lille produktion. Hjemmelavet charcuterie i alverdens udformninger og sprød porchetta med salat, er blot noget af det, vi vil få serveret.
  Til at gøre aftenen helt speciel får vi selskab af Valentino og Moreno, der med harmonika og sang vil spille op til dans og løjer.

 • Keramik for alle pengene
  I Deruta finder man den ene keramikbutik efter den anden. Den typiske "Deruta stil" fornægter sig ikke, når man går en tur igennem byen. Mange af kunstværkerne er dyre, men også meget flotte og håndværk af høj klasse. I perioder kan det lade sig gøre at komme ind og se værkstederne, hvor keramikken bliver lavet.
  Vi starter denne tur udenfor Deruta ved sanctuariet Madonna dei Bagni, der huser en samling på over 600 ex-voto i majolica. Ex-voto er nådegaver, som man efterlader i kirken, når en helgen, Madonna´en eller Gud har hørt din bøn, helbredt eller reddet dig. I Madonna dei Bagni er ex-voti’erne ganske specielle – det er nemlig store bemalede platter, der fortæller historier om lidelser, ulykker og helbredelse gennem flere århundreder. En helt usædvanlig oplevelse!
  Efter at have oplevet Madonna dei Bagni kører vi på besøg hos Domiziono, der laver moderne keramik og er berømte i hele Italien for deres hånddekorerede borde mm. Vi får lov til at kigge med og ser, hvordan det hele bliver til. 
  Mødested:   Madonna dei BagniI
  Varighed ca. 3 timer

 • Guidet tur i det hemmelige Perugia
  Perugia er med sine næsten 170.000 indbyggere den største by i Umbrien. Den gamle by har en 9 kilometer byport rundt om det historiske centrum og har siden 1973 været hjemsted for Umbria Jazz festival, der er den største af sin art i hele Italien.
  Perugia, en af Italiens ældste byer, er grundlagt af etruskerne og sikkert lige så gammel som Rom. Universitetet i Perugia, der blev grundlagt i 1308, er et af Europas ældste. Med godt 40.000 studerende fra hele verden, omkring en fjerdedel af byens befolkning, sætter studentermiljøet sit tydelige præg på byen i form af en ung og international atmosfære.
  På denne udflugt går vi rundt i den mere ukendte del af byen samtidig med at I får fif og gode råd til, hvordan byen bedst opleves. For hvad bør man ikke gå glip af, hvad skal opleves, hvor spiser man godt i denne pragtfulde by, som de fleste turister desværre ofte får alt for lidt ud af.
  Mødested: Piazza Italia, Perugia
  Varighed: 4 timer

 

 • Vandretur til etruskergrav
  Udgangspunktet for dagens vandretur ligger ved kirken San Giovanni del Pantano mellem Monte Acuto og Monte Tezio. 
  Første bygningsværk vi kommer forbi på dagens rute er Torre Gualterotta – tårnresterne fra en gammel borg fra omkring midten af det 12. århundrede. Borgen blev bygget for at forsvare vejen fra Cortona til Perugia og Umbertide. Den troner i dag som en smuk ruin i et bjergtagende landskab.
  På den videre vandring i det smukke landskab kommer vi forbi Castello del Bisciaro, et stort fæstningsværk bygget i 1577, som stadig den dag i dag er forbundet med et utal af lokale legender og myter.
  På tilbageturen lægger vi vejen forbi en etrustisk grav, Tomba etrusca del Faggeto, der dateres tilbage til anden halvdel af det 2. århundrede f.kr. Graven blev ved et tilfældet opdaget i  1919-20 af en tømmerhugger og ligger nærmest naturligt indlejret i en bakke.
  Turen er ca 10 km i relativt fladt terræn med kun få stigninger på behagelige stier. Kun en større stigning i slutningen af turen. Turen kan gennemføres af de fleste med alm. kondi.
  Mødested: San Giovanni del Pantano ved cafeen
  Varighed: Ca. 3 1/2 time

 

 • Byrundtur, giropizza og oliesmagning
  Kom med på guidet bytur i Montone. Byen har godt 1.600 indbyggere og er på listen over Italiens 100 smukkeste byer – og det med rette. Den lille landsby er en sand perle med brostensbelagte gader og balkoner draperet med farverige blomster. De bugtende gader synes at gå mere op end ned, og om hvert hjørne venter nye kroge og hyggelige gyder. 
  Efter rundturen mødes vi med Paolo Mordioni, præsident for sammenslutningen af olivenolie-producenter i Umbrien. Paolo vil ikke blot gøre os meget klogere på de gyldne dråber – han vil også lære os at smage og forstå forskellen på god og dårlig olie.
  Herefter går turen til piazzaen i Montone, hvor den lokale pizzaolo Michele har forberedt pizza i lange baner til os.
  Mødested: Piazzaen i Montone
  Varighed: Ca. 4 1/2 time 

 

 • Besøg og specialrundvisning på Montelabate-klostret
  På denne udflugt besøger vi klostret Abbazia di Montelabate, der stammer fra det 9. århundrede, måske endog tidligere. Vi får en særrundvisning af Antonio på det gamle og meget smukke kloster, hvor der i dag blandt andet produceres olivenolie, ost og forskellige bælgfrugter.
  Klostret har gennem århundreder været hjem for Benediktiner-munkeordenen, der forskede i naturlægeurter og fremstilling af naturmedicin.
  Efter  rundvisningen går vi ud på en lille gåtur i området uden de store stigninger, men med de mest fantastiske udsigtspunkter.
  Mødested: Abbazia di Montelabate
  Varighed ca. 3 timer
  Arrangementet er ikke gennemført, da det blev aflyst

 

 • Fra druesaft til vin - Castello di Montegiove
  Efter en forespørgsel, har vi sat et lille dansk arrangement sammen til andelshaverne med den lille vinsmagning og guidet tur.
  Det er midt i vinshøsten og vi viser hvad vi laver i kælderen og du kan også  smage den friske druemost, der engang bliver til vin.
  Mødested: Castello di Montegiove, Via Beata Angelina, 1, IT-05010 Montegabbione (TR), Umbria
  Varighed ca. 4 timer

 

 • Jagten på vintertrøfler åbner - Castello di Montegiove
  Trøffeljagt igen (jagten på vintertrøfler åbner) med dansk guide i reservatet under slottet (Castello di Montegiove), så hvis i har lyst til en sjov og anderledes oplevelse, så skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og meld jer til. Der er vinsmagning og tur på slottet bagefter og man kan selvfølgelig også købe de fundne trøfler og vores vine og olivenolie i butikken som altid.
  Mødested: Castello di Montegiove, Via Beata Angelina, 1, IT-05010 Montegabbione (TR), Umbria
  Varighed ca. 6 timer

 

 • Julemarked på Castello di Montegiove
  For tiende gang afholder vi 4 december julemarked indenfor i salene på slottet. 
  Har du lyst til autentisk skandinavisk julehygge på italiensk så kom forbi Montegiove og kom i julestemning. 
  Mulighed for at købe frokost og smage vin.
  Julemanden kommer selvfølgelig også og deler slikposer ud til børnene fra kl 16-18.
  Mødested: Castello di Montegiove, Via Beata Angelina, 1, IT-05010 Montegabbione (TR), Umbria
  Varighed: åbent hele dagen

 

 • Italiensk undervisning med Silvia.
  Kom til Italiensk undervisning med vores værtinde Silvia. Undervisningen er for både øvede og begyndere.

 

 • Italiensk undervisning med Silvia og vandretur til Sergios Olivengård.
  Om formiddagen afslutter Silvia kurset i italiensk og derefter vil hun tage jer med på en vandretur til den lokale olivengård.

 • Besøg på lokal gård. 
  Besøg sammen med vores værtinde Silvia en af de mange lokale gårde i nærheden af Antico. 
  Her vil den lokale bonde fortælle om deres produktion og derefter vil der blive serveret en let frokost af lokalt produceret råvare.

 

 • Middag organiseret i Oro af Circolo Associaton
  I den gamle landsby (ved siden af kirken).
  Man kan nå området bare gå fra Antico Frantoio, afstanden skal være omkring 500m.
  Program mm. fra Facebook 

 

 • Datoer for udvalgte arrangementer i 2022:
  Tirsdag d. 15. februar 2022 kl. 10.00 - 15.00: Assisi og møde med den danske munk Theodor. 
  Onsdag d. 16. februar 2022 kl. 10.30 - 12.00: Italiensk undervisning med Silvia.
  Fredag d. 18. februar 2022 kl. 10.30 - 14.00: Italiensk undervisning med Silvia og vandretur til Sergios Olivengård.
  Mandag d. 21 februar 2022 kl. 10.30 - 12.00: Italiensk undervisning med Silvia.
  Tirsdag d. 22. februar 2022 kl. 10.00 - 15.00: Foredrag om olivenolie og madlavning 
  Torsdag d. 24 februar 2022 kl. 12.00-14:00: Besøg på lokal gård. 
  Fredag d. 25 februar 2022 kl. 10.30 - 12.00: Italiensk undervisning med Silvia.
  Tirsdag d. 1. marts 2022 kl. 10.00 - 15.00: Foredrag om trøfler og madlavning med Familien Brøndum. 
  Tirsdag d. 8 marts 2022 kl. 10.00 - 15.00: Foredrag om livet i Umbrien og madlavning med Familien Brøndum. 
  Tirsdag d. 15. marts 2022 kl. 10.00 - 15.00: Assisi og møde med den danske munk Theodor. 
  Torsdag d. 17 marts 2022 kl. 12.00-14:00: Besøg på lokal gård. 
  Fredag d. 18 marts 2022 kl. 10.30 - 12.00: Italiensk undervisning med Silvia.
  Tirsdag d. 22. marts 2022 kl. 10.00 - 15.00: Foredrag om trøfler og madlavning med Familien Brøndum.
  Torsdag d. 24 marts 2022 kl. 12.00-14:00: Besøg på lokal gård. 
  Fredag d. 25 marts 2022 kl. 10.30 - 12.00: Italiensk undervisning med Silvia.
  Tirsdag d. 29. marts 2022 kl. 10.00 - 15.00: Foredrag om livet i Umbrien og madlavning med Familien Brøndum. 
  Torsdag d. 31 marts 2022 kl. 12.00-14:00: Besøg på lokal gård. 
  Fredag d. 1 april 2022 kl. 10.30 - 12.00: Italiensk undervisning med Silvia.
  Onsdag d. 6. april 2022 kl. 10.00 - 15.00: Assisi og møde med den danske munk Theodor. 
  Tirsdag d. 3. maj 2022 kl. 10:00 - 15:00: Foredrag om livet i Umbrien og madlavning med Familien Brøndum
  Onsdag d. 11. maj kl. 10:00 - 15:00: Assisi og møde med den danske munk Theodor
  Tirsdag d. 17. maj kl. 10:00 - 15:00: Foredrag om livet i Umbrien og madlavning med Familien Brøndum
  Tirsdag d. 24. maj kl. 10:00 - 15:00: Assisi og møde med den danske munk Theodor
  Mandag d. 30. maj 2022 kl. 10.00 - 15.00: Foredrag om trøfler og madlavning med Familien Brøndum.
   
  Tirsdag d. 7. juni kl. 10:00 - 15:00: Foredrag om livet i Umbrien og madlavning med Familien Brøndum.
  Lørdag d. 11. juni kl. 20:00 Middag organiseret i Oro af Circolo Associaton Program 
  Mandag d. 13. juni 2022 kl. 13:00-15:00: Besøg på lokal gård (Sergio, der passer og presser vore oliven).
  Onsdag d. 15. juni kl. 10:00 - 15:00: Assisi og møde med den danske munk Theodor
  Tirsdag d. 21. juni 2022 kl. 10.00 - 15.00: Foredrag om trøfler og madlavning med Familien Brøndum.
  Tirsdag d. 28. juni kl. 10:00 - 15:00: Assisi og møde med den danske munk Theodor
  Søndag d. 3. juli kl. 9:30 - 11:00: Guidet bytur i Montone
  Tirsdag d. 3. juli kl. 9:00-12:30: Kom med på trøffeljagt
  Torsdag d. 7. juli kl. 19:30 - ??: Ægte Umbrisk slagterfest
  Søndag d. 10. juli kl. 9:30 - 11:00: Guidet bytur i Montone
  Onsdag d. 13. juli kl. 9:45-12:00: Besøg hos ostemager
  Torsdag d. 14. juli kl. 10:00 - 15:00: Foredrag om livet i Umbrien og madlavning med Familien Brøndum.
  Søndag d. 17. juli kl. 9:30 - 11:00: Guidet bytur i Montone
  Mandag d. 18. juli kl. 9:00-12:30: Kom med på trøffeljagt
  Tirsdag d. 19. juli kl. 10:00-15:00: Lær at lave mad som en italiensk mamma!
  Torsdag d. 21. juli kl. 19:30 - ??: Ægte Umbrisk slagterfest

  Fredag d. 22. juli kl. 9:45-12:00: Besøg hos ostemager
  Søndag d. 24. juli kl. 9:30 - 11:00: Guidet bytur i Montone

  Torsdag d. 28. juli kl. 19:30 - ??: Ægte Umbrisk slagterfest
  Søndag d. 31. juli kl. 9:30 - 11:00: Guidet bytur i Montone
  Søndag d. 7. august kl. 9:30 - 11:00: Guidet bytur i Montone
  Tirsdag d. 9. august kl. 10:00 - 15:00: Assisi og møde med den danske munk Theodor
  Søndag d. 14. august kl. 9:30 - 11:00: Guidet bytur i Montone
  Søndag d. 21. august  kl. 9.00 – 14.00 - Meet, greet and eat – besøg hos lokale producenter
  Tirsdag d. 23. august kl. 9:30 - 11:00: Guidet bytur i Montone
  Onsdag d. 24. august  kl. 9:00-12:30: Kom med på trøffeljagt
  Torsdag d. 25. august  kl. 10:00-15:00: Foredrag og madlavning
  Tirsdag d. 30. august kl. 10:00-13:00: Keramik for alle pengene
  Torsdag d. 1. september kl. 8:45-13:00: Trøffeljagt og byrundtur
  Tirsdag d. 6. september kl. 10:00 - 15:00: Assisi og møde med den danske munk Theodor
  Tirsdag d. 13. september kl. 10:00-14:00: Guidet tur i det hemmelige Perugia
  Tirsdag d. 20. september kl. 9:30-13:00: Vandretur til etruskergrav
  Tirsdag d. 27. september kl. 10:00-13.00: Besøg og specialrundvisning på Montelabate-klostret - aflyst
  Torsdag d. 29. september kl. 8:45-13:00: Trøffeljagt
  Tirsdag d. 4. oktober kl. 10:00 - 15:00: Assisi og møde med den danske munk Theodor
  Tirsdag d. 11. oktober 2022 kl. 10:00 - 15:00: Foredrag om livet i Umbrien og madlavning med Familien Brøndum
  Fredag d. 14. oktober 2022 kl. 11:00 - 15:00: Fra druesaft til vin - Castello di Montegiove
  Tirsdag d. 18. oktober 2022 kl. 10:00-13:00: Keramik for alle pengene
  Onsdag d. 19. oktober 2022 kl. 8:00 - 15:00: Jagten på vintertrøfler åbner - Castello di Montegiove
  Fredag d. 21. oktober 2022 kl. 9:00 – 12:30: Trøffeljagt og byrundtur
  Søndag d. 23. oktober 2022 kl. 9.00 - 14.00: Meet, greet and eat – besøg hos lokale producenter
  Mandag d. 24. oktober 2022 kl. 9.30 - 14.00: Byrundtur, giropizza og oliesmagning
  Fredag d. 28. oktober 2022 kl. 11:00 - 15:00: Rundvisning og vinsmagning - Castello di Montegiove
  Mandag d. 21. november 2022 kl. 11:00 - 15:00: Rundvisning og vinsmagning - Castello di Montegiove
  Søndag d. 4. december 2022 kl 10:00 -19:00: Julemarked på Castello di Montegiove